Головна » Біологія

Колібрі
Колібрі - родина дрібних    птахів, єдина з ряду колібреподібних. 
Водяться виключно в Америці: від Півд. Аляски і Лабрадора до     Вогняної Землі.
Колібрі відомі за їх здатність зависати в повітрі, швидко махаючи крилами. Здібні до ширяння, колібрі має здатність летіти свідомо назад або вертикально для утримування позиції під час живлення. 
Раніше вважалося, що колібрі харчуються в основному нектаром, але пізніше з'ясувалося, що основною їжею для більшості видів колібрі є дрібні комахи, яких вони дістають з квiток.
Колібрі надзвичайно рухливі. Вони літають дуже швидко, майже, до 80 км/год. 
Дрібні види колібрі роблять до 100 помахів крилами в секунду і тому видають у польоті дзижчання. Крупні види роблять 8-10 помахів в секунду, проте по землі вони пересуваються незграбно.
Колібрі є найбільш активним у надвечірні сутінки. Вони прагнуть засвоїти більше калорійної їжі, щоб енергії вистачило на всю ніч. Вночі колібрі зазвичай впадають у своєрідне заціпеніння.
Вимпелохвостий колібрі - один із найпоширеніших на Ямайці видів. Ендемік цього острова. Він населяє різні біотопи: від мангрових до сухих лісів. Найчисленніші популяції виду мешкають у рідких світлих лісах уздовж морського узбережжя.
Вимпелохвостий колібрі до інших птахів налаштований недоброзичливо, і завдаючи ударів дзьобом, виганяє зі своїх володінь усіх, хто наважується вести там пошуки їжі. 
Червоногорлий колібрі - невеликий птах. 
Це єдиний вид колібрі, що селиться на схід від річки Міссісіпі в Північній Америці.
Блискучечеревий смарагдовий колібрі — вид колібрі, що водиться у Південній Бразилії, Уругваї, східному Парагваї і північно-східній Аргентині. Поширений  у напіввідкритих середовищах, зокрема у садах та парках.
Шоломоносний колібрі  - вид колібрі, що водиться в Колумбії та Венесуелі. Його місцем мешкання є субтропічні й тропічні високогірні луки.
Чорний якобін або траурний колібрі  - вид, що водиться в атлантичному лісі східної Бразилії, Уругваю, східного Парагваю і північно-східної Аргентини. 
Дорослі птахи переважно чорні, із зеленуватою спиною криючих крил і маховими хвоста. Часто у хвості є білі плями. Молоді птахи мають характерні руді плями в районі щік.


ЗАВАНТАЖИТИ ПРЕЗЕНТАЦІЮ


Презентації на схожу тему:
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: