Головна » Біологія

Птах-миша
Родина цих птахів єдина в своєму ряді. Містить два роди і шість видів. 
Свою назву птахи-миші отримали за колір оперення і за те, що блискавично можуть пересуватися в кущах. 
 
Зустрічаються птахи-миші виключно в Саванах Африки, на південь від Сахари.
 
Птахи-миші - дрібні види з довгими загостреними хвостами і короткими заокругленими крилами. 
Оперення м'яке і за кольором сіро-коричневе. Завдяки його щільності вони можуть безпечно і швидко пересуватися крізь колючі кущі.
 
У всіх видів на голові є помітний чубок. А у деяких на лицьовій частині і на шиї є сині та червоні мітки. Зовнішні пальці на лапах дуже рухливі. 
 
Завдяки відступаючим назад гострим кігтям вони дуже уміло пересуваються по деревах і, навіть, можуть висіти униз головою. Їхні короткі сильні дзьоби вигнуті вниз. 
 
Окремі види птахів-мишей ледве відрізняються один від одного за розміром і забарвленням. Також важко розрізнити самців від самок. 
 
Вони суспільні птахи і живуть в зграйках з близько 20 особин. Під час загального відпочинку птахи-миші збираються в тісну компанію і гріють один одного.
 
Основною їжею птахів-мишей є ягоди та фрукти. 
 
Гнізда птахів-мишей масивні, але звиті недбало. За формою чашовидні, будуються на деревах або в чагарниках. Відкладають по 2-4, іноді, навіть, 8 яєць з білуватою або плямистою шкаралупою. Насиджують 11-14 днів. Пташенята вилітають на 17 день. 


ЗАВАНТАЖИТИ ПРЕЗЕНТАЦІЮ


Презентації на схожу тему:
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *: